Indhold

Presse og nyheder

Pressekontakt

Telefon 3370 3333. Telefonen viderestilles uden for kontortid. Bemærk, at du ikke kan sende beskeder til telefonnummeret.

Pressemeddelelser

Debatindlæg

 • Kronik: Klar til at lægge arm med finansministeren 25.05.18

  Kronik: Klar til at lægge arm med finansministeren

  Årets økonomiforhandlinger er i gang, og KL er gået til forhandlingerne med tre klare krav: Servicerammen skal løftes, anlægsmulighederne skal forbedres og finansieringstilskuddet skal videreføres. Det skriver KL's formand og næstformand i en kronik.

 • Debatindlæg: Regeringen giver ingen tid til implementering af frit valg til genoptræning 24.05.18

  Debatindlæg: Regeringen giver ingen tid til implementering af frit valg til genoptræning

  Regeringen er på vej til at indføre frit valg til genoptræning for borgere, der udskrives fra sygehus med en genoptræningsplan. Det betyder, at borgeren skal kunne vælge en privat leverandør, hvis kommunen ikke kan påbegynde genoptræning inden for syv dage efter udskrivelse. Det er alt for kort tid til implementering af den nye lovgivning, skriver KL i et debatindlæg.

 • Debatindlæg: Et slag for trivslen 16.05.18

  Debatindlæg: Et slag for trivslen

  Trivsel og læring er to sider af samme sag på landets folkeskoler. Hvis vi skal sikre, at eleverne er glade og har de bedste forudsætninger for at lære, så skal vi også holde fast i de trivselsmålinger, der gør det muligt at handle, når mistrivsel opstår, skriver Thomas Gyldal Petersen i et debatindlæg.

Nyheder

 • KL hilser ny model for skolelederes uddannelse velkommen 25.05.18

  KL hilser ny model for skolelederes uddannelse velkommen

  KL glæder sig over ny model for skolelederes uddannelse, som imødekommer det store spænd i skoleledernes opgave og er koblet tæt til praksis.

 • Grundkapitalindskuddet skal fastholdes på 10 pct. 22.05.18

  Grundkapitalindskuddet skal fastholdes på 10 pct.

  Når KL og regeringen mødes tirsdag eftermiddag til forhandlinger om kommunernes økonomi for 2019, vil KL’s forhandlerteam især fokusere på at sikre, at den andel af nybyggeri i den almene sektor, som kommunerne skal finansiere, ikke overstiger 10 pct. Alternativet er alt for stor usikkerhed i den kommunale økonomi.

 • 21.05.18

  Færre sygedage giver flere hænder i kommunerne

  Siden 2015 er sygefraværet blandt de kommunale medarbejdere faldet med en halv dag og ligger nu på det laveste niveau i fem år. Faldet ses i 9 ud af de 10 største personalegrupper og tilskrives til dels et større fokus på dialog og konkret opfølgning. På grund af forskellige vilkår i kommunerne vil landsdækkende krav ikke give mening, vurderer forsker.