Indhold

Økonomiforhandlinger 2019

Hvert år forhandler KL og regeringen en aftale om kommunernes økonomi for det kommende år. Økonomiforhandlingerne for 2019 starter i maj måned og forventes afsluttet i løbet af juni.

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen indeholder bl.a. rammer for service- og anlægsudgifterne samt målsætninger for kommunernes skatteudskrivning. Det skal bemærkes, at aftalerne indgås for kommunerne under ét.

Økonomiaftalen 2018

Økonomiaftalen for 2018 betød, at den kommunale serviceramme blev løftet med 300 millioner kroner i 2018 i forhold til 2017, og samtidig fik kommunerne mulighed for at investere 17 milliarder kroner på nybyggeri og renovering af kommunale bygninger og anlæg. Derudover fastholdes finansieringstilskuddet på 3,5 milliarder kroner, hvoraf 2 milliarder fordeles på baggrund af kommunernes økonomiske vilkår.

Pressemeddelelse

 • 26.04.18

  Nu begynder udgiftspresset for alvor at kunne mærkes

  De kommunale regnskabstal for 2017 afspejler det massive pres, kommunerne oplever på udgifterne til kernevelfærden og et voksende behov for at kunne investere i renoveringer og nybyggeri. Økonomiaftalen for 2019 er nødt til at tage højde for det pres, siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

Nyheder og analyser

 • 17.04.18
  Pressemeddelelse

  Uholdbart sammenbrud i forhandlinger om udligningsreform

  ”Kommunerne har længe efterspurgt en løsning på nogle af de grundlæggende udfordringer, der skulle løses med en justering af udligningssystemet. Derfor er det uholdbart, at politiske uenigheder på Christiansborg nu resulterer i, at kommuner med grundlæggende økonomiske udfordringer må stå hen i det uvisse.”

 • 08.03.18

  "Arbejdsmarkedet bliver jo ikke overophedet af, at vi køber en mark"

  KL-formand Martin Damm slog til lyd for, at kommunerne skal have lov at bygge og renovere mere, da han talte på KL's topmøde. Og så skosede han regeringen for ikke at levere de aftalte regelforenklinger.

 • 05.03.18

  Regeringen leverer ikke lovede regelforenklinger til kommunerne

  En helt ny opgørelse viser, at regeringen har leveret under halvdelen af de regelforenklinger, som de lovede kommunerne sidste sommer. Det møder kritik i kommunerne, der påpeger, at de har brug for mindre bureaukrati, hvis de skal kunne drives så effektivt som muligt. Økonomi- og indenrigsministeren forsikrer, at ambitionerne er der, men at det tager lidt længere tid end forventet.

 • 11.01.18

  Løhde: Sammen hænger vi på den

  Innovationsminister Sophie Løhde anerkender, at det er en stor opgave at komme i mål med en sammenhængsreform, der batter noget, men med et fælles ansvar, tror hun på det.

 • 11.01.18

  Kommuner samarbejder på livet løs

  Kommunerne samarbejder i stort omfang med både hinanden, regioner, privat erhvervsliv og andre aktører. I gennemsnit har hver kommune 47 forskellige samarbejder. Det viser ny KL-undersøgelse om de samarbejdende kommuner.

Annonce
Annonce

Annonce